Thomas over breuk met Merel: rot dat het zo is gelopen

Thomas van der Vlugt vindt het "rot" dat het naar buiten brengen van zijn relatiebreuk met Merel Beks "op deze manier heeft moeten verlopen". Dinsdag maakte Beks, die het programma The Bachelor 'won', bekend dat de relatie tussen de twee voorbij is. Dat deed ze nadat op het juicekanaal Live of Yvonne een video werd gedeeld waarop Van der Vlugt met een andere vrouw zoent.

"We hebben ruim een half jaar met elkaar gedatet, mooie tripjes beleefd, veel momenten samen gedeeld en enorm veel gelachen", schrijft de 'Bachelor'. "Helaas lopen dingen soms anders dan dat je in eerste instantie voor ogen hebt."

De geruchten over de breuk circuleerden al langer. Merel stelde recent nog een stapje terug te doen en niet veel meer op sociale media te delen. Van der Vlugt reageerde zelf vrijdag in zijn ochtendshow op SLAM! op de geruchten. Hij stelde dat hij nog steeds samen zou zijn met Merel. In een emotioneel bericht deelde Beks alle ins en outs van de breuk met haar volgers. Ze sprak van een "nachtmerrie waar ik niet uit wakker word" en zegt dat ze zich "verraden" voelt. "Ik voel pijn die ik nooit had willen voelen. Ik schaam mij diep dat ik alles heb geloofd. Ik voel me verraden, mijn hart is gebroken."

Van der Vlugt schrijft dat hij twee weken geleden besloten heeft een punt achter de relatie te zetten. "We wilden het nieuws samen naar buiten brengen op een door ons gekozen moment, echter gezien de huidige omstandigheden deel ik het op deze manier." De StukTV-maker zegt "ontzettend dankbaar" te zijn voor de tijd met Beks. "We hebben een ontzettend mooi avontuur gehad en je hebt een plekje in mijn hart. Ik gun je de wereld."