Tien voetbaltransfers meer dan vorige winterperiode in Nederland

ZEIST (ANP) - De Nederlandse clubs in het betaalde voetbal hebben deze winter 167 keer gebruik gemaakt van de mogelijkheid spelers aan te trekken of af te staan. Dat is tien keer meer dan in de winterse transferperiode halverwege het vorige seizoen, meldt voetbalbond KNVB.

De laatste transfer voordat het zogenoemde transferwindow om middernacht gesloten werd, kwam op naam van Vicente Besuijen. De aanvaller maakte de overstap van het Schotse Aberdeen naar het Rotterdamse Excelsior.

De grootste transfer was de overgang van Cody Gakpo van PSV naar Liverpool. In totaal waren er binnen Nederland 53 transfers. Vijftig voetballers werden overgenomen van clubs uit het buitenland. 64 spelers vertrokken juist uit Nederland. In de laatste 24 uur werden nog 48 deals gesloten.

De KNVB meldt in het amateurvoetbal 345 internationale overschrijvingen; 258 spelers kwamen van een buitenlandse club naar Nederland, 87 spelers vertrokken juist naar een ander land. Vorig jaar was er sprake van 331 internationale overschrijvingen. 37 amateurvoetballers wisselden binnen Nederland van club.