Tientallen fans TOP Oss negeren regel van 1,5 meter afstand

OSS (ANP) - Niet alle supporters van TOP Oss houden zich tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch aan de regel om 1,5 afstand te houden. Vooral achter een van beide doelen staan tientallen fans van de Crazy Side, de fanatieke supportersschare van de de thuisploeg, naast elkaar.

De wedstrijd tussen TOP Oss - FC Den Bosch in de Keuken Kampioen Divisie is het eerste duel in het betaalde voetbal met toeschouwers, na een periode van ruim twee maanden. Profclubs mogen weer een derde van het stadion met supporters vullen, na de persconferentie van dinsdag over soepelere coronaregels. De fans moeten verspreid door het stadion zitten en 1,5 meter afstand houden. Ze moeten ook in het bezit zijn van een coronatoegangsbewijs.

Bij het duel tussen TOP Oss en FC Den Bosch zijn alleen fans van de thuisploeg welkom. Clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie hadden graag minimaal twee derde van hun stadion benut. Maar dat gaat premier Mark Rutte voorlopig nog te ver.

Een woordvoerster van TOP Oss kondigde voor de wedstrijd aan dat alle 1500 bezoekers bij de ingang van het stadion te horen zouden krijgen dat ze 1,5 meter afstand moeten houden. "En de stadionspeaker gaat dit ook omroepen als dat nodig is", zei ze.