Tijdrit voor vrouwen en mannen, Van Dijke en Van ‘t End in actie

TOKIO (ANP) - Voor de Nederlandse wielrenners staat woensdag de olympische tijdrit op het programma. Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten komen in actie bij de vrouwen, Tom Dumoulin verschijnt aan de start bij de mannen. De tijdrit voor vrouwen begint om 04.30 uur Nederlandse tijd en wordt gevolgd door de mannen.

Op de vijfde dag van de Olympische Spelen komen judoka's Sanne van Dijke (tot 70 kilogram) en Noël van ‘t End (tot 90 kilogram) in actie in de judotempel Nippon Budokan. Zij beginnen om 04.00 uur aan hun jacht op de medailles. Het finaleblok is om 10.00 uur.

De strijd om de medailles begint voor TeamNL op de vijfde dag om 02.18 uur. Nederland komt in actie in liefst zes roeifinales. Roos de Jong en Lisa Scheenaard in de dubbeltwee voor vrouwen en vervolgens Stef Broenink en Melvin Twellaar in de dubbeltwee voor mannen. De Nederlandse roeiers maken daarna ook bij de vrouwen en mannen hun opwachting in de eindstrijd van de vier-zonder én de dubbelvier.

Kamminga

In het Tokyo Aquatics Centre zwemt Arno Kamminga in de halve finales van de 200 meter schoolslag (04.21 uur). De Katwijker behoort na het zilver op de 100 school weer tot de medaillekandidaten. In de avondsessie komen Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo in actie in de series van de 100 meter vrije slag.

Verder spelen onder meer de Nederlandse hockeysters en waterpolosters. De hockeysters nemen het om 02.30 uur op tegen Zuid-Afrika, de waterpolosters treffen om 11.20 uur Spanje.

Boksster Nouchka Fontijn maakt om 05.18 uur ook voor het eerst haar opwachting en om 10.30 uur is de finale van het dressuur individueel, met Edward Gal en Hans Peter Minderhoud in actie.