Til wil bij Feyenoord opleven na twee mislukte seizoenen

ROTTERDAM (ANP) - Guus Til hoopt bij Feyenoord weer op te leven en de scorende aanvallende middenvelder te worden die hij was voordat hij in 2019 zijn miljoenentransfer naar Spartak Moskou maakte. "Ik kom hier in een situatie waar ik kan presteren. De afgelopen twee jaar ben ik niet in mijn kracht gebruikt; door omstandigheden kwam het er niet uit", zei de 23-jarige Til na de eerste training van Feyenoord.

Til verhuisde destijds van AZ naar de Russische club, maar hij zat bij Spartak Moskou vaker op de bank dan dat hij in het veld stond. Spartak verhuurde hem afgelopen seizoen aan de Duitse club SC Freiburg, maar ook daar kon hij zijn talent onvoldoende etaleren. "Vandaar dat ik nu zo gretig ben en meteen wil knallen. Twee van zulke jaren zijn niet goed voor je, dat knaagt aan je zelfvertrouwen. Je gaat twijfelen aan jezelf en zoeken naar redenen waarom je niet speelt", aldus Til.

Hij had dan ook genoten van zijn eerste training bij Feyenoord, waar hij wordt herenigd met voormalig AZ-trainer Arne Slot. "Het was een heerlijke eerste training. Ik ben zo toe aan lekker voetballen", zei Til, die wel toegeeft dat hij niet op het vereiste niveau zit. "Ik heb niet veel wedstrijden gespeeld, dus ben niet echt wedstrijdfit. Maar ik heb wel hard getraind en mijn vakantie zo ingevuld dat ik hier het niveau snel kan oppikken."

Zijn ervaringen met Slot komen Til goed van pas. "Ik weet wat voor voetbal er moet worden gespeeld. Ik noem het fysiek voetbal, omdat je vroeg moet jagen en snel de bal wil hebben. Dan moet iedereen wel fit zijn", aldus de eenmalig international, die na zijn vertrek bij AZ ook uit beeld raakte bij het Nederlands elftal. "Ik wil nog niet met Oranje bezig zijn. Eerst maar eens een paar ballen erin schieten bij Feyenoord, dan ga ik daar misschien weer eens aan denken."