Tim Hofman roept op te doneren voor grote ambities van BOOS

Tim Hofman roept op Instagram op om via een Tikkie te doneren aan zijn omroep BNNVARA, zodat er meer budget beschikbaar komt voor zijn programma BOOS. Volgens de tv-maker zijn de ambities van zijn team met het huidige budget namelijk niet altijd te financieren.

"Het programma BOOS wil de allerbeste verhalen maken op de meest vernieuwende manier en dat heeft heel grote ambities", aldus Hofman. "Nou, die ambities die zijn niet altijd te betalen, want we hebben natuurlijk maar beperkt budget." Maar, zegt hij, je kan doneren aan een omroep. "En van dat geld kan BOOS dan bijvoorbeeld de allergrootste verhalen maken."

Als voorbeelden haalt Hofman eerdere BOOS-producties aan die hij met zijn team maakte, over de misstanden bij The Voice en de documentaire over vluchtelingen Terug naar je eigen land. "Of we gaan de landsgrenzen over; wil je een wereldleider zien spartelen voor onze camera? We zouden dat waar kunnen maken, maar daar hebben we dus wel een beetje extra budget voor nodig."

Hofman wijst erop dat de EO en VPRO dit al langer doen. Bij beide omroepen kan je naast lid ook donateur worden voor een zelfgekozen bedrag. De bedragen die via het betaalverzoek van Tim binnenkomen gaan echter enkel naar BOOS, bevestigt een woordvoerder van BNNVARA.