Time kroont Lizzo tot entertainer van het jaar

Lizzo is door het Amerikaanse weekblad Time uitgeroepen tot entertainer van het jaar. Het blad onthulde dat woensdag samen met de bekendmaking van de jaarlijkse Person Of The Year: de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg.

Het blad prijst Lizzo vanwege haar talent, maar ook vanwege haar strijd voor 'body positivity'. "In 2019 was Lizzo een lichtstraal in het donker. Ze vertelde ons dat we van onszelf moeten houden wanneer de wereld niet altijd van ons houdt. We hadden haar nodig", aldus Time.

De zangeres, die vorige maand nog optrad in een uitverkochte AFAS Live, beleefde eerder dit jaar haar grote doorbraak met singles als Juice, Truth Hurts en Good As Hell. Lizzo maakt op 26 januari kans op maar liefst acht Grammy Awards en is de artiest met de meeste nominaties.

Invloed

Time maakte ook bekend dat de Amerikaanse voetbalsters atleten van het jaar zijn, de ambtenaren worden gezien als beschermers van het jaar en Disney-CEO Bob Iger kan zich zakenman van het jaar noemen.

Het weekblad kiest sinds 1927 jaarlijks de persoon die de meeste invloed heeft gehad in het afgelopen jaar. Tot 20 jaar geleden gebeurde dat onder de titel man van het jaar. De afgelopen twee jaar werd de titel toegekend aan een groep. Vorig jaar waren dat 'de bewakers van de waarheid', een groep journalisten en in 2017 de #Metoo-beweging als 'verbrekers van de stilte'.