Titel De Vooravond verdwijnt, opvolger heet Khalid & Sophie

De opvolger van het programma De Vooravond heet Khalid & Sophie. Dat bevestigt een woordvoerder van BNNVARA na berichtgeving van De Mediacourant. Over de precieze invulling van het programma kan de omroep nog niets bekendmaken.

Eerder werd al bekend dat Sophie Hilbrand en Khalid Kasem het programma op NPO 1 vanaf augustus afwisselend gaan presenteren. Ze vervangen Renze Klamer en Fidan Ekiz, die in juni per direct van de buis werden gehaald met De Vooravond.

Hilbrand deed al ervaring op als talkshowpresentatrice van Op1, waar ze sinds de start vorig jaar januari een vast duo vormde met Hugo Logtenberg. "Na anderhalf jaar Op1 smaakt de talkshowtafel naar meer", zei ze toen in een reactie. "Ik ga Hugo wel erg missen, maar ben er trots op dat ik voor m'n cluppie BNNVARA op die mooie plek, samen met een nieuw team, dit programma kan gaan maken. En ik ben ook wel benieuwd naar de nieuwe man in m'n leven."

De naam van Kasem is opvallender. Hij heeft nog weinig presentatie-ervaring. De meeste kijkers zullen hem kennen als advocaat van zijn eigen advocatenkantoor en als woordvoerder van de familie van voetballer Abdelhak Nouri. Ook deed hij vorig jaar mee aan het programma De Slimste Mens, waarin hij tweede werd.

"Verwondering, interesse en enthousiasme. Dat is wat ik meeneem en wat zal moeten leiden tot mooie, inspirerende gesprekken", zei Kasem eerder in een verklaring. "Deze uitdaging lijkt in niets op wat ik tot nu toe gedaan heb, maar ik ben enorm gemotiveerd om met Sophie en het hele team een talkshow te maken waar mensen met veel plezier naar willen kijken."