Titelhouder Bayern München in Rome veel te sterk voor Lazio

ROME (ANP) - Bayern München heeft in de achtste finales van de Champions League flink uitgehaald bij Lazio. De Duitse favoriet zegevierde in Rome met 4-1. Bij de rust leidde de titelhouder al met 3-0 dankzij treffers van Robert Lewandowski, Jamal Musiala en Leroy Sané. Na de pauze kwamen Francesco Acerbi (eigen doel) en Joaquin Correa, namens Lazio, tot scoren.

Bayern kon een overwinning goed gebruiken. In de Bundesliga speelde de koploper eerst gelijk tegen Arminia Bielefeld (3-3) en daarna ging de uitwedstrijd zaterdag tegen Eintracht Frankfurt verloren (2-1).

Van Lazio, met verdediger Wesley Hoedt in de 53e minuut als invaller, had Bayern echter weinig te duchten. De nummer 6 van de Serie A gaf veel te veel ruimte weg en grossierde ook nog eens in persoonlijke fouten. Daardoor is de return op 17 maart in Duitsland niet veel meer dan een formaliteit.

Bayern miste in Rome een groot aantal selectiespelers, deels door blessures en deels door een uitbraak van het coronavirus. Coach Hansi Flick had vanwege de personele problemen slechts zes reserves in het Stadio Olimpico tot zijn beschikking.

De golf van besmettingen was voor de clubleiding aanleiding om het coronaprotocol danig aan te scherpen. Sportdirecteur Hasan Salihamidzic kondigde voor het begin van de wedstrijd een drastische beperking van het aantal contacten buiten de club aan en een flinke verhoging van het aantal coronatests voor spelers en begeleiding.

Lewandowski strafte in Rome al in de 9e minuut een knullige terugspeelbal van Mateo Musacchio af. De Argentijn kon na een half uur gaan douchen. Toen leidde Bayern al met 2-0 dankzij een fraaie schuiver in de verre hoek van Musiala. Met 17 jaar en 363 dagen werd hij de jongste doelpuntenmaker van Bayern in de Champions League. Sané sloeg in de 42e minuut toe na een moeizame redding van doelman José Manuel Reina.

Na de rust bleef Lazio knoeiwerk afleveren. Uit een voorzet van Sané tikte Acerbi de bal in eigen doel. Correa zorgde daarna nog wel voor 1-4, maar daar bleef het bij.