Titelhouder Real Madrid in actie op eerste avond Champions League

PARIJS (ANP) - Titelhouder Real Madrid komt in actie op de eerste speelavond van het nieuwe Champions League-seizoen. De Spaanse club, die vorig seizoen in de finale met 1-0 won van Liverpool, neemt het in Glasgow op tegen de Schotse kampioen Celtic.

Het op papier mooiste affiche is Paris Saint-Germain tegen Juventus. Bij de Italianen ontbreekt aanvaller Ángel Di María, die de afgelopen zeven jaar voor PSG speelde. De 34-jarige Argentijn nam eind vorig seizoen in tranen afscheid. Hij mist het weerzien met zijn oude club, omdat trainer Massimiliano Allegri geen risico met hem wil nemen. Di María is net terug van een blessure.

De groepsfase van de Champions League begint om 18.45 uur met de wedstrijden Dinamo Zagreb - Chelsea en Borussia Dortmund - FC Kopenhagen. De andere zes duels beginnen om 21.00 uur. In Spanje staan twee Nederlandse internationals tegenover elkaar: Karim Rekik (Sevilla) en Nathan Aké (Manchester City). Ajax begint woensdag aan de Champions League met een thuiswedstrijd tegen Rangers FC, de Schotse ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst (aftrap 18.45 uur).