Toch publiek bij tennistoernooi Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij het ATP-tennistoernooi van Rotterdam is volgende maand toch publiek welkom. Nu het kabinet het verbod op publiek bij sportwedstrijden heeft opgeheven, gaat de organisatie alsnog toeschouwers toelaten in Ahoy. Een kleine twee weken geleden maakten de organisatoren van het ABN AMRO World Tennis Tournament nog bekend dat Ahoy tussen 5 en 13 februari net als vorig jaar leeg zou blijven, ook als er tegen die tijd weer publiek zou zijn toegestaan.

Toernooidirecteur Richard Krajicek en zijn team zijn nu teruggekomen op dat besluit. "We gaan alles in het werk stellen om per sessie 1250 mensen te ontvangen", zegt een woordvoerder van het ATP-toernooi. "Met name omdat we veel oproepen hebben gekregen van fans die zeggen: jullie hebben zo'n mooi deelnemersveld, we willen graag komen kijken, ook al gaan de gebruikelijke activiteiten buiten de baan niet door. Daar moeten we wel gehoor aan geven."

Krajicek heeft onder anderen de toptennissers Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Andrej Roeblev, Felix Auger-Aliassime, Hubert Hurkacz en Jannik Sinner vastgelegd als deelnemers. Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor kregen een wildcard. Vorig jaar won de Rus Roeblev voor lege tribunes in Rotterdam.