Toekomst Buffon open na vertrek bij Juventus

TURIJN (ANP) - Doelman Gianluigi Buffon speelt zaterdag zijn laatste wedstrijd voor Juventus. De veertigjarige Italiaan bevestigde donderdag op een speciaal voor hem belegde persconferentie dat hij na dit seizoen vertrekt uit Turijn. Buffon had eerder al herhaaldelijk laten doorschemeren dat dit zijn laatste jaar bij Juventus zou worden.

De gelouterde doelman sluit niet uit dat hij nog wel verdergaat bij een andere club. Buffon heeft verschillende aanbiedingen op zak. ,,Volgende week neem ik daar een beslissing over, na een paar dagen van rust en bezinning'', aldus Buffon. ,,Ik zal daarbij mijn gevoel volgen. Nee, ik ga in ieder geval niet voor een andere club in Italië spelen en ik wil ook niet in een lagere competitie aan de slag.''

De Italiaan staat zaterdag in eigen stadion tegen Hellas Verona voor het laatst onder de lat bij de 'Oude Dame'. Buffon speelde zeventien jaar bij Juventus, nadat hij eind jaren negentig was doorgebroken bij Parma. Met Parma won de keeper in 1999 de UEFA Cup, de Italiaanse beker en de nationale Supercup. Bij Juventus vulde Buffon zijn erelijst met talloze prijzen. Hij vierde met de zwart-witte formatie uit Turijn elf landstitels, al werden er twee daarvan afgepakt vanwege een omkoopschandaal. Juventus stelde afgelopen zondag de zevende titel op rij veilig, nadat het enkele dagen eerder al de beker had veroverd. Het betekende de vierde 'dubbel' op rij.

Alleen de Champions League ontbreekt op de erelijst van Buffon, die met Italië in 2006 de wereldtitel veroverde. Drie keer verloor de doelman met Juventus de finale van het belangrijkste Europese bekertoernooi.

0 Reacties Doe mee met de discussie →