Toeschouwers met negatieve coronatest welkom bij WK clubs

DOHA (ANP/AFP) - Toeschouwers zijn nog steeds welkom op het WK voor clubs in Qatar, dat 4 februari begint. De organisatie reserveert 30 procent van de capaciteit van de twee stadions voor publiek. Het gaat dan om ongeveer 12.500 mensen. Die mogen alleen afkomstig zijn uit gastland Qatar en moeten zich laten testen op het coronavirus.

Fans die een duel live willen bijwonen, moeten zich tot 72 uur voor elke wedstrijd laten testen op het coronavirus. Alleen supporters die negatief testen, mogen het stadion binnen.

Het WK voor clubs in Qatar begint op 4 februari met de ontmoeting tussen het Mexicaanse Tigres en het Zuid-Koreaanse Ulsan Hyundai. De winnaar van dat duel komt in de halve finales uit tegen de kampioen van Zuid-Amerika. Die is nog niet bekend. De Braziliaanse clubs Santos en Palmeiras treffen elkaar in de finale van de Copa Libertadores op 30 januari.

Champions League-winnaar Bayern München moet in de halve finales aantreden tegen de winnaar van het duel tussen het Egyptische Al-Ahly, de kampioen van Afrika, en het Qatarese Al-Duhail.