Tom Hanks brengt eerste roman uit, gebaseerd op eigen ervaringen

De Amerikaanse acteur Tom Hanks komt met zijn eerste roman, die mede geïnspireerd is op zijn eigen ervaringen in Hollywood. The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece, zoals het boek heet, komt uit in mei volgend jaar en gaat over de verfilming van een boek.

"Ieder personage in het boek doet iets dat ik zelf heb meegemaakt tijdens het maken van films," zegt de 66-jarige Oscarwinnende acteur tegen het Amerikaanse tijdschrift People. Ook de lessen die de karakters leren zijn gebaseerd op zijn eigen ervaringen. "Zelfs de onhandige momenten zijn een soort stunt die ik heb uitgehaald of fout waar ik overheen ben gekomen."

Het boek van de acteur beslaat zo'n tachtig jaar en begint bij een 5-jarige jongen die erg onder de indruk is van zijn oom, een soldaat die terugkomt van de oorlog in 1947. De getalenteerde jongen maakt stripboeken wanneer hij ouder wordt en verwerkt zijn oom hierin als een van de personages. Van het stripboek wordt vele jaren later een superheldenfilm gemaakt, een erg grote productie.

De acteur bracht in 2017 al een verhalenbundel uit, genaamd Uncommon Type: Some Stories.