Tom Hanks financierde bepaalde scènes in Forrest Gump zelf

De productiekosten van sommige scènes in de film Forrest Gump uit 1994 heeft hoofdrolspeler Tom Hanks destijds uit eigen zak betaald. Dat bekende de acteur in een video van In Depth with Graham Bensinger, die woensdag werd gepubliceerd.

Ook regisseur Robert Zemeckis greep mee naar de eigen portemonnee toen producent Paramount meedeelde dat het teveel geld zou gaan kosten om de scène te draaien waarin Forrest door het land rent. Het was bovendien Zemeckis' eigen idee, aldus Hanks.

"Hij zei 'dit gaat een X-bedrag aan dollars kosten.' Dat was niet goedkoop", vertelt de acteur die met Forrest Gump een Oscar won. "Maar ik zei oké. En toen zei hij: 'jij en ik gaan dat bedrag delen en we gaan het bedrag dan weer teruggeven aan Paramount'." De regisseur drong er bij de producent toen wel op aan om iets meer van de inkomsten van de film met hem en Hanks te delen, wat ook gebeurde.

Ook een andere scène uit de film hebben Hanks en Zemeckis medegefinancierd. Het is niet bekend om welke scène het precies ging, maar de twee stonden in ieder geval garant mocht het weer tijdens het filmen ineens omslaan.