Tom Leeb bevestigd als Franse songfestivalkandidaat

De Franse zanger en acteur Tom Leeb gaat inderdaad Frankrijk vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestitval. De 30-jarige zanger, acteur en komiek is geselecteerd door de Franse publieke omroep France Télévisions. In de komende weken wordt ook zijn lied onthuld.

"Het Eurovisiesongfestival is een iconisch en verenigend evenement. Ik ben zo trots om Frankrijk te mogen vertegenwoordigen en ik kan niet wachten om deze ervaring met jullie allemaal te beleven", zegt Leeb.

Afgelopen vrijdag onthulde de krant Le Parisien al dat de Fransen Tom Leeb naar Rotterdam zullen sturen, maar de organiserende omroep had tot nu toe niets bevestigd.

Leeb is de zoon van de komiek Michel Leeb, en acteert zelf ook in films. Ook bracht hij dit jaar een eerste album uit, Recollection, en opende hij voor Tom Jones.

Frankrijk is al verzekerd van een plek in de finale op zaterdag 16 mei. Het land hoort bij de 'big five'. Samen met Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk dragen de vijf van alle deelnemende landen financieel het meeste bij aan de organisatie van het evenement.