Tom Odell na tien jaar weer in top, Claude verovert eerste plaats

Tom Odell is na bijna tien jaar weer terug in de top 10 van de Single Top 100. De Britse zanger klimt met Another Love deze week één plaatsje naar de tiende plaats en staat zo voor het eerst sinds februari 2013 weer bij de eerste tien, heeft samensteller GfK bekendgemaakt.

Another Love kreeg vorig jaar een tweede leven toen diverse nieuwe versies op YouTube gelanceerd werden. Sinds de oorlog tussen Oekraïne en Rusland wordt het nummer nog breder opgepikt en is het bezig aan een stevige opmars. Sinds begin september bungelt het liedje al aan de rand van de top 10 en deze week is eindelijk de stap naar de top gemaakt.

Het nummer is een van de weinige liedjes die al het hele jaar genoteerd staat. Inmiddels staat de teller voor Odell in totaal al op 156 weken. Alleen Danny Vera stond met Roller Coaster langer in de lijst. Hij verdwijnt deze week voor de vierde keer na in totaal 186 weken.

De nummer 1-positie is deze week overgenomen door zanger Claude. Hij verslaat met zijn hit Ladada (Mon Dernier Mot) Stiekem van Maan en Goldband. Het is maar de vraag of hij er lang van kan genieten, want Mariah Carey staat alweer klaar om opnieuw de Single Top 100 aan te voeren met All I Want For Christmas Is You. Niet eerder stond het nummer met een tweede plaats al zo vroeg in het jaar zo hoog genoteerd. In 2016, 2018, 2019, 2020 en 2021 behaalde de kerstklassieker de eerste plaats.

De kerstliedjes zijn sowieso alweer populair. In totaal staan deze week al 25 kerstgerelateerde nummers in de lijst. Naast Mariah Carey heeft ook Wham! de top 10 gehaald. Last Christmas stijgt deze week naar de vijfde positie.

Single Top 10 week 49

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, titel, o.b.v. SingleTop 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (3) Claude - Ladada (Mon Dernier Mot)

2. (13) Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You

3. (1) Maan feat. Goldband - Stiekem

4. (2) Oliver Tree & Robin Schulz - Miss You

5. (21) Wham! - Last Christmas

6. (4) Sam Smith & Kim Petras - Unholy

7. (5) David Guetta & Bebe Rexha - I'm Good (Blue)

8. (7) Goldband - Noodgeval

9. (19) Raye feat. 070 Shake - Escapism

10. (11) Tom Odell - Another Love