Toornstra onzeker bij Feyenoord voor topper tegen PSV

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord moet het zondag in de topper tegen PSV mogelijk doen zonder Jens Toornstra. De middenvelder heeft bovenbeenklachten. "Ik verwacht dat hij zaterdag gewoon traint en zondag zou kunnen spelen", zei trainer Arne Slot op zijn 43e verjaardag. "Jens vond het in ieder geval noodzakelijk om zich vandaag goed te laten behandelen."

Slot liet doorschemeren dat Fredrik Aursnes in Eindhoven op een basisplaats kan rekenen. Mogelijk neemt de Noor de plek over van Toornstra. Aursnes had dinsdag al een basisplaats in het duel met Maccabi Haifa in de Conference League (0-0). Toornstra speelde toen voorin op de plek van de afwezige Alireza Jahanbakhsh, die tegen PSV terugkeert in de selectie.

De Engelse aanvaller Reiss Nelson ontbreekt in de selectie van Feyenoord. De huurling van Arsenal is volgens Slot nog niet klaar om wedstrijden te spelen. "Het komt erop neer dat hij conditioneel echt wel goed is, maar dat is iets anders dan gewend zijn aan het spelen van wedstrijden. Eigenlijk heeft hij bij Arsenal geen echte wedstrijden gespeeld."