Top 2000-dj’s gaan uit van een leeg café

De organisatie van de Top 2000 durft niet te rekenen op een gevuld café dit jaar. Top 2000-dj Wouter van der Goes zegt dat ze voor nu in ieder geval uitgaan van geen publiek. "Zo hoeven we niets af te zeggen, maar mocht er versoepeld worden dan willen we dolgraag het publiek toelaten", legt de presentator uit.

In oktober werd al bekend dat het Top 2000 café in Beeld en Geluid in Hilversum - waar vanuit de lijst wordt gepresenteerd - ondanks de coronamaatregelen wel weer is opgebouwd. "Het café staat. En als het mag, gaan de deuren open. Maar dat weten we voor nu nog niet", aldus Van der Goes.

Ook Top 2000-dj Frank van ‘t Hof omhelst de ingetogen versie van het café dit jaar. "Het is in essentie een radioprogramma en de muziek is uiteindelijk waar het om gaat", legt hij uit. Van der Goes vindt het bovendien een positief signaal dat de Top 2000 niet afgeblazen is. "Het is fijn dat ondanks corona deze traditie doorgaat. Die 2000 liedjes gaan hoe dan ook gedraaid worden en stemmen kan gewoon thuis."

Spatschermen

Liefhebbers van de Top 2000 hoeven om gezelligheid niet verlegen te zitten. De radiozender heeft thuispakketten gemaakt waarmee mensen het cafégevoel thuis kunnen nabootsen. Dit pakket bestaat onder meer uit bierviltjes, vlaggen en een immense poster van het café. "De poster wilden we er per se bij. Die hangt ook in de vergaderruimte en is zo tof", zegt Van ‘t Hof.

Dinsdagmorgen zijn de eerste dj’s Van der Goes en Van ’t Hof, samen met een aantal andere bezorgers, het land ingetrokken om de pakketten thuis te brengen bij de mensen. De koeriers stapten in een bus die van binnen volledig omgetoverd was in het Top 2000 café. "Het is een klein mobiel cafeetje vol spatschermen", legt Van ‘t Hof uit, die samen met Wouter van der Goes in het busje zit.

Mensen kunnen tot 7 december 17.00 uur stemmen op de Top 2000. De lijst is vanaf 25 december tot en met oudejaarsdag dagelijks op NPO Radio 2 te horen.