Top 40 Awards van Qmusic weer groots uitgereikt

Na twee sobere edities vanwege de toen geldende coronaregels, reikt Qmusic de Top 40 Awards vrijdagavond weer groots uit. In Rotterdam Ahoy worden de muziekprijzen in het bijzijn van publiek uitgedeeld en zijn er live-optredens van nationale en internationale artiesten.

Grote kanshebbers op een prijs zijn Son Mieux, Tiësto, Harry Styles en Kris Kross Amsterdam. Ze zijn in drie categorieën genomineerd.

De winnaars van zes categorieën, zoals Grootste Hit Nationaal en Internationaal en Beste Artiest Nationaal en Internationaal, worden bepaald op basis van de prestatie van de artiesten en nummers in de Top 40 van het voorgaande jaar. Daarnaast zijn er publieksprijzen: Beste Live Act Nationaal en Internationaal en Beste DJ-act Nationaal en Internationaal. Nieuw dit jaar is de Qmusic Top 40 Icon Award, die door de radiozender wordt toegewezen aan een artiest die een bijzondere prestatie heeft geleverd.

Optredens zijn er van onder anderen Becky Hill, Tom Grennan, Davina Michelle, Son Mieux, Duncan Laurence, Armin van Buuren en Suzan & Freek. De show wordt gepresenteerd door radio-dj Domien Verschuuren.