Top 40-publieksprijzen voor Davina Michelle en DI-RECT

Miss Montreal, DI-RECT en Davina Michelle hebben de nationale publieksprijzen bij de Top 40 Awards op hun naam geschreven. Dua Lipa won de enige internationale prijs die door het publiek werd bepaald.

De Beste Zangers-hit Door De Wind van Miss Montreal werd uitgeroepen tot beste Alarmschijf van 2020 en Soldier On van DI-RECT werd verkozen tot beste coronasoundtrack.

De mannen van DI-RECT reageerden blij na ontvangst van de award. "Het is een publieksprijs dus dat betekent dat heel veel mensen er steun aan hebben gehad", zei gitarist Spike. "We hebben Soldier On geschreven voor corona uitbrak en voor we er allemaal in zaten. Er gebeurde daarna iets met het nummer dat we vooraf nooit hadden kunnen bedenken."

Ondanks dat er nauwelijks liveoptredens waren afgelopen jaar werden er ook prijzen verdeeld voor beste liveacts. Davina Michelle, die vorig jaar nog de Top 40 Award voor beste artiest van 2019 binnen harkte, won in de nationale categorie en Dua Lipa pakte de internationale prijs.

De Top 40 Awards worden dit jaar voor de derde keer uitgereikt, ditmaal zonder publiek. Tijdens de ceremonie worden artiesten beloond op basis van hun prestatie in het voorgaande jaar.