Topscorer Gakpo: groepswinst is enige dat telt voor Oranje

AL KHOR (ANP) - Hoewel het Nederlands elftal ook in de laatste groepswedstrijd op het WK weinig indruk maakte, was Cody Gakpo toch tevreden. Met een overwinning op gastland Qatar (2-0) stelde Oranje namelijk de eerste plaats in poule A veilig. "En dat is het enige wat telt", zei de PSV'er bij de NOS.

Net als tegen Senegal (2-0) en Ecuador (1-1) opende Gakpo ook tegen Qatar de score. Dat deed hij nu met zijn rechtervoet, nadat hij eerder met zijn hoofd en met zijn linkervoet had gescoord. "Dat is wel bijzonder. Een hattrick over drie wedstrijden", aldus de aanvaller, die niet te lang stil wilde staan bij zijn persoonlijke prestaties.

"Uiteindelijk ben ik een paar keer het eindstation geweest, maar we doen het als team. Iedereen helpt elkaar. We zijn door naar de achtste finales, daar gaat het om. Nu moeten we dit doortrekken. We waren wat vaster aan de bal dan in de vorige wedstrijden, we hadden iets meer controle. We hebben weer gewonnen en daar gaat het om."

Oranje treft zaterdag in de achtste finales de nummer 2 van groep B. Welk land dat wordt, wordt dinsdagavond duidelijk. "Wie we willen? We zien het vanavond wel", aldus Gakpo.