Topscorer Giakoumakis leidt VVV met vier goals naar zege op ADO

DEN HAAG (ANP) - De Griekse spits Georgios Giakoumakis heeft VVV-Venlo hoogstpersoonlijk naar een ruime zege op ADO Den Haag geleid. Het werd in Den Haag 4-1 voor de Limburgers en de topscorer van de Eredivisie nam vier doelpunten voor zijn rekening.

Giakoumakis benutte al na zes minuten een penalty en maakte er na een klein uur 0-2 van, ditmaal met zijn hoofd. Samy Bourard bracht ADO terug tot 1-2, maar een minuut later was Giakoumakis wederom trefzeker. In de slotfase benutte hij opnieuw een strafschop. Kort daarna werd hij gewisseld voor Jafar Arias.

De 26-jarige Giakoumakis, die afgelopen zomer werd overgenomen van AEK Athene, bracht zijn doelpuntentotaal op zestien. Dat zijn er vijf meer dan Teun Koopmeiners (AZ) en Danilo (FC Twente). Eerder dit seizoen maakte de Griek al een hattrick tegen FC Emmen, het duel waarin hij debuteerde met een 5-3-zege. Zondag bezorgde hij VVV, nu de nummer 14 van de Eredivisie, met twee doelpunten al een moeizame overwinning op Willem II (2-1).

ADO Den Haag, dat zestiende staat, wacht al bijna een jaar op een overwinning in een thuiswedstrijd. De laatste wedstrijd die op eigen veld werd gewonnen was op 19 januari van vorig jaar: 2-0 tegen RKC. Op 23 januari ontvangt ADO FC Emmen, de nummer laatst.