Tot tien jaar celstraf geëist tegen rapper Murda

Rapper Murda gaat mogelijk lange tijd de gevangenis in. Het Openbaar Ministerie in Turkije heeft tegen hem een celstraf van vijf tot tien jaar geëist voor het aanmoedigen van het gebruik van drugs in zijn songteksten, melden lokale media.

Murda, de artiestennaam van Önder Doğan, werd afgelopen week opgepakt nadat hij van Kopenhagen naar Istanbul was gevlogen. Bij aankomst werd hij op het vliegveld staande gehouden, omdat er een onderzoek gestart was naar zijn songteksten.

Maandag leek de zaak met een sisser te zijn afgelopen. Murda werd vrijgelaten en zijn manager stelde dat het onderzoek "in principe" gestaakt zou zijn. Als de aanklacht van het OM wordt aanvaard moet Murda ergens in de komende dagen voor de rechter verschijnen.

De 37-jarige Murda werd in Nederland populair met nummers als Dom Pérignon, IJs, Stretch en Shutdown. In 2019 scoorde hij een nummer 1-hit in de Single Top 100 met Rompe, een samenwerking met Priceless en Frenna. Murda werkte ook samen namen als Ronnie Flex, Sevn Alias, Jonna Fraser, Bizzey en Kraantje Pappie.