Tottenham stelt ook teleur tegen Sheffield

LONDEN (ANP) - Tottenham Hotspur blijft matig presteren in de Premier League. De verliezend finalist van de laatste editie van de Champions League bleef voor eigen publiek tegen Sheffield United steken op een gelijkspel: 1-1.

Son Heung-min opende de score voor de thuisploeg. David McGoldrick dacht gelijk te maken, maar zijn treffer werd na interventie van de videoscheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel. Hij bereidde even later wel de gelijkmaker van George Baldock voor.

De Spurs wonnen slechts zes van de laatste 24 competitiewedstrijden. Trainer Mauricio Pochettino staat inmiddels zwaar onder druk. Hij hield Christian Eriksen de hele wedstrijd op de bank. De Deen weigert vooralsnog zijn aflopende contract te verlengen. Toby Alderweireld kreeg eveneens geen speeltijd.

Jetro Willems won met Newcastle United van Bournemouth (2-1), waar Nathan Aké de wedstrijd uitspeelde. Burnley boekte een ruime zege op West Ham United (3-0). Erik Pieters bleef op de bank bij de winnende thuisploeg. Everton bracht het uitduel met Southampton tot een goed einde: 2-1. Richarlison maakte het winnende doelpunt voor de club van technisch directeur Marcel Brands.