Trainer Abelardo na amper 3 maanden weg bij Spaanse club Alavés

VITORIA-GASTEIZ (ANP) - Na een dienstverband van amper drie maanden heeft de Spaanse voetbalclub Alavés al weer afscheid genomen van trainer Abelardo. De 50-jarige Abelardo ging begin januari aan de slag bij de Baskische club, die toen in de Spaanse competitie op de zestiende plaats stond. Onder leiding van Abelardo pakte Alavés in elf competitieduels slechts 5 punten en zakte het naar de laatste plek in La Liga.

Na de nederlaag van zondag tegen Celta (1-3) besloot de clubleiding al weer afscheid te nemen van de trainer, die tussen 2017 en 2019 ook al bij Alavés werkte. Abelardo voetbalde zelf van 1994 tot 2002 voor FC Barcelona en speelde meer dan vijftig interlands voor Spanje.

Als trainer werkte Abelardo ook bij Sporting Gijon en Espanyol. Alavés staat weliswaar onderaan, maar heeft slechts 3 punten achterstand op de 'veilige' zeventiende plek. De clubleiding stelde enkele uren na het ontslag van Abelardo met Javier Calleja een nieuwe trainer aan. De 42-jarige Spanjaard moet Alavés in de hoogste afdeling zien te houden. Calleja, die eerder bij Villarreal werkte, kreeg een contract tot het einde van het seizoen.