Trainer Bosz met Leverkusen in bekerfinale tegen Bayern München

BUITENLANDS VOETBAL - DUITSLAND

BERLIJN (ANP) - Trainer Peter Bosz staat vanaf 20.00 uur met Bayer Leverkusen tegenover Bayern München in de Duitse bekerfinale. Hij wil in een vrijwel leeg Olympiastadion van Berlijn een mooie traditie in ere houden. Nog nooit verloor een Nederlandse coach een eindstrijd van de DFB-Pokal.

Huub Stevens won de Duitse beker tweemaal met zijn geliefde Schalke 04. Rinus Michels (1. FC Köln) en Louis van Gaal (Bayern München) stapten eenmaal als winnaar uit de eindstrijd. "Het zou super zijn om in zo'n rijtje met grote Nederlandse trainers te komen", blikte Bosz vooruit.

Bayern München is de grote favoriet voor de winst van de Duitse beker. De club won twee weken geleden de achtste landstitel op rij en lijkt in augustus ook kansrijk als de Champions League wordt beslist. Leverkusen beëindigde het seizoen in de Bundesliga als vijfde en neemt volgend seizoen deel aan de Europa League.

Daley Sinkgraven kan niet voor Bayer Leverkusen uitkomen. Joshua Zirkzee zal hopen op een invalbeurt bij Bayern München.