Trainer Chelsea baalt niet van uitspraak CAS over Manchester City

LONDEN (ANP) - Trainer Frank Lampard baalt niet dat het internationale sporttribunaal CAS de Europese schorsing van Manchester City van tafel heeft geveegd. "We staan nu derde in de Premier League", vertelde hij op een persconferentie voor het duel van dinsdag met Norwich City. "We moeten het gewoon zelf afmaken."

Manchester City vocht met succes een schorsing van twee jaar voor de Champions League en Europa League aan. De UEFA wilde de club straffen voor het overtreden van de regels van Financial Fair Play. De club zou sponsorgelden te hoog hebben ingeschat, om bepaalde uitgaven toch te kunnen doen. City is in handen van steenrijke Arabische investeerders. Het CAS achtte niet bewezen dat zij hun privévermogen hebben gebruikt om de begroting sluitend te maken.

City eindigt als tweede in de Premier League en mag volgend seizoen weer in de Champions League uitkomen, net als de nummers 1, 3 en 4 van de eindklassering. Als City gestraft was, dan was ook de vijfde positie voldoende geweest voor deelname aan de nieuwe editie van de koningsklasse van het Europese clubvoetbal.

Chelsea besluit de competitie met wedstrijden tegen Norwich, Liverpool en Wolverhampton. De club verdedigt een voorsprong van vijf punten op de huidige nummer 5 Wolverhampton. De geblesseerde N'Golo Kante ontbreekt dinsdag tegen het al gedegradeerde Norwich City. "Ik concentreer me liever op die wedstrijd dan dat ik in die zaak van Manchester City duik", zei Lampard. "Ik weet daar onvoldoende van."