Trainer Galtier bevestigt vertrek Messi bij Paris Saint-Germain

PARIJS (ANP) - Lionel Messi speelt zaterdag zijn laatste wedstrijd voor Paris Saint-Germain. Dat heeft trainer Christophe Galtier van de Parijse topclub bevestigd. "Ik had het voorrecht om de beste speler in de geschiedenis van het voetbal te coachen", zei Galtier in aanloop naar het competitieduel met Clermont. "Dit wordt zijn laatste wedstrijd in het Parc des Princes en ik hoop dat hij een warm onthaal krijgt."

Het vertrek van de 35-jarige Messi bij PSG is geen verrassing. Zijn contract loopt na dit seizoen af en hij is al in verband gebracht met andere clubs. Trainer Xavi van FC Barcelona wil Messi graag terughalen, maar het Franse persbureau AFP wist eerder te melden dat de Argentijnse stervoetballer al rond is met een club in Saudi-Arabië. Hij zou daar rond de 360 miljoen euro per jaar gaan verdienen.

Messi moest in 2021 Barcelona na 21 jaar verlaten omdat de club hem niet meer kon betalen. Hij kondigde zijn vertrek destijds in tranen aan en tekende voor twee jaar in Parijs. In de Franse hoofdstad bereikte hij niet de heldenstatus die hij had in Barcelona, maar hij was dit seizoen toch goed voor 21 doelpunten en 20 assists in alle competities. Hij werd ook landskampioen met PSG. Zijn hoogtepunt lag echter eind vorig jaar op het WK voetbal in Qatar, waar Messi met Argentinië de wereldcup veroverde.

De laatste weken bij PSG verliepen onrustig, mede door de speculaties over een nakend vertrek. Hij raakte bovendien uit de gratie bij de supporters nadat hij zonder toestemming van de club een tripje met zijn gezin had gemaakt naar Saudi-Arabië. "Dit jaar is hij een belangrijk onderdeel van het team geweest, altijd beschikbaar. Ik denk niet dat de opmerkingen of kritiek terecht zijn", meende Galtier. "Hij is er altijd geweest voor het team. Het is een groot voorrecht geweest om hem het hele seizoen te begeleiden."