Trainer Gattuso prijst AZ en denkt aan Maradona

ALKMAAR (ANP) - Trainer Gennaro Gattuso was na het gelijkspel van zijn Napoli bij AZ (1-1) onder de indruk van de thuisploeg. "Zeker op basis van de tweede helft hadden zij verdiend te winnen", zei hij.

"AZ heeft een sterke ploeg met heel veel talenten die de aandacht trekken van grote clubs", zei Gattuso. "Ze zijn in eigen land met veel gelijke spelen aan het seizoen begonnen maar ze lijken nu weer op de ploeg die het vorig seizoen ook Ajax lastig maakte."

Napoli blijft nog steeds koploper in groep F, met een voorsprong van 2 punten op AZ en Real Sociedad. De club uit Napels moet volgende week tegen Real Sociedad nog vol aan de bak in het stadion dat naar de vorige week overleden Diego Maradona wordt vernoemd.

"De atmosfeer in Napels is anders na de dood van Diego", zei Gattuso. "Iedereen voelt zich verbonden aan hem. Hij heeft het voetbal veranderd in Napels. Hij is God voor Napolitanen. Dit verlies zullen we niet snel verwerken. Ik woonde als jongetje op een afstand van 2,5 uur rijden van Napels. Ook ik wilde Maradona zijn als ik op straat voetbalde. Net zoals al mijn vriendjes. Hij was de beste voetballer ooit."