Trainer Guardiola van City is op zijn hoede voor Brugge

BRUGGE (ANP) - Trainer Pep Guardiola van Manchester City is op zijn hoede voor Club Brugge. "We spelen tegen een fysieke ploeg, met veel kwaliteit in de aanval", blikte de Spaanse coach vooruit op het uitduel van zijn ploeg van dinsdagavond in de Champions League.

"Club Brugge is de beste ploeg van België", zei Guardiola. "Het Belgische voetbal heeft de laatste tien jaar veel grote spelers voortgebracht. Dat zie je aan hun nationaal elftal. Club Brugge is een ploeg met agressieve middenvelders en verdedigers. Dat wisten we al voor de loting. We begrepen toen al dat dit een zware tegenstander zou worden."

City heeft 3 punten overgehouden aan de eerste twee groepsduels. Club Brugge heeft net als Paris-Saint Germain 4 punten. City neemt geen enkel risico in aanloop naar het duel in Brugge. De Braziliaanse internationals Ederson en Gabriel Jesus vlogen afgelopen week na hun interlandverplichtingen in Zuid-Amerika rechtstreeks naar België om de quarantaineplicht in Groot-Brittannië te omzeilen. Voor de geblesseerde John Stones en Ferran Torres komt het duel in België te vroeg.

Kevin De Bruyne keert met City even terug in België. "Hij speelt beter en beter na enkele blessures", zei Guardiola. "Kevin is iemand die absoluut topfit moet zijn om het beste van zichzelf te kunnen laten zien."