Trainer Jans: FC Twente kan zich meten met Feyenoord

ENSCHEDE (ANP) - Trainer Ron Jans denkt dat FC Twente zondag kan winnen van Feyenoord, de koploper van de Eredivisie. De nummers 1 en 4 van de ranglijst nemen het tegen elkaar op in Enschede. Twente heeft 6 punten minder dan Feyenoord.

"Ik denk dat we ons kunnen meten met Feyenoord en dat willen we zondag laten zien", aldus Jans. Woensdag speelde FC Twente met 2-2 gelijk bij Vitesse. Daarover is Jans niet tevreden: "Het niveau dat we haalden, was niet genoeg. Tegen Feyenoord moet dat beter. We moeten kritisch kijken naar de dingen waar we invloed op hebben."

Eerder dit seizoen verloor FC Twente in De Kuip met 2-0 van de Rotterdamse club. Aan het einde van de eerste helft werd aanvaller Václav Cerny toen met rood van het veld gestuurd. "In die wedstrijd kregen we voor rust ook onze mogelijkheden. De rode kaart vlak voor rust was beslissend", aldus Jans. "Feyenoord is een ploeg die niet zo makkelijk te verslaan is, maar het kan wel. Wedstrijden tegen Feyenoord zijn de laatste jaren altijd spannend geweest. Ik denk dat het zondag een heel mooie, intense wedstrijd kan gaan worden. Ik verheug me erop, zeker met ons publiek erachter."

Afgezien van middenvelder Wout Brama, die op de weg terug is na een enkeloperatie, heeft Jans alle spelers tot zijn beschikking.