Trainer Kovac bij Wolfsburg terug in Bundesliga

WOLFSBURG (ANP) - Trainer Niko Kovac keert terug in de Bundesliga. De 50-jarige Kroaat heeft een contract voor drie jaar getekend bij VfL Wolfsburg. Kovac volgt Florian Kohfeldt op, die na afloop van het seizoen weg moest.

Kovac voetbalde zelf jarenlang in de Duitse competitie en was trainer van Eintracht Frankfurt en Bayern München. De Kroatische oud-international won met Frankfurt in 2018 de Duitse beker en een jaar later de 'dubbel' met Bayern München. Enkele maanden daarna moest Kovac vertrekken vanwege een teleurstellende start van het seizoen 2019-2020. Onder leiding van zijn opvolger Hansi Flick won de 'Rekordmeister' vervolgens alle prijzen, waaronder de Champions League.

Kovac ging in 2020 aan de slag bij de Franse club AS Monaco, maar op de eerste dag van dit jaar werd hij ontslagen. Hij moet Wolfsburg nu na een teleurstellend seizoen weer richting de subtop van de Bundesliga leiden.

"Ik ben een kind van de Bundesliga. De motivatie en mijn verlangen zijn heel groot om succesvol te zijn met Wolfsburg", aldus Kovac. De ploeg van de Nederlandse jeugdinternational Micky van de Ven eindigde dit jaar op de twaalfde plaats. Kohfeldt nam in oktober de taken over van de ontslagen Mark van Bommel.