Trainer Orie: zaak rond Van Eerd treft schaatsploeg niet direct

WOLVEGA (ANP) - De zaak rond Jumbo-topman Frits van Eerd heeft volgens Jac Orie geen directe gevolgen voor de schaatsploeg van Jumbo-Visma. De trainer vertelde woensdag bij de presentatie van zijn team in Wolvega dat voor het voortbestaan niet wordt gevreesd. "Ons is namelijk voorgehouden dat dat niet hoeft. Het gaat om een privépersoon, niet om een concern", aldus Orie.

Van Eerd werd eerder deze maand opgepakt als verdachte in een groot witwasonderzoek. Hij is inmiddels weer op vrije voeten, maar het Openbaar Ministerie beschouwt hem nog wel als verdachte. Van Eerd besloot enkele dagen later om zijn functie als algemeen directeur van de supermarktketen voorlopig neer te leggen.

"Iedereen leeft mee met Jumbo en de familie", zei Orie. "Het is een vervelende situatie. Het is te hopen dat ze er goed uitkomen."

Binnen de schaatsploeg wordt veel gesproken over de zaak rond Van Eerd, maar het is volgens Orie ook weer geen heel groot thema. "Het is soms het gesprek bij de eettafel, maar daarna ebt het weg. Er moet ook weer gewoon getraind worden."