Trainer Schreuder tevreden over zege van FC Barcelona

VALENCIA (ANP) - Alfred Schreuder was een tevreden trainer na de winst van zijn FC Barcelona in het uitduel met Valencia (2-3). "We hebben karakter getoond toen we achter kwamen", zei hij. "Voor de 1-0 waren we superieur, gelukkig bleven we dat daarna ook."

Assistent-trainer Schreuder verving hoofdcoach Ronald Koeman, die een schorsing van twee duels moet uitzitten vanwege commentaar op de arbitrage in het verloren thuisduel van donderdag met Granada (1-2). Hij zag Lionel Messi tweemaal scoren. Ook Antoine Griezmann passeerde doelman Jasper Cillessen van Valencia. Gabriel Paulista opende de score voor de thuisploeg. Carlos Soler zorgde voor 3-2 in de 83e minuut.

Barcelona kwam op 74 punten, evenveel als Real Madrid dat met 2-0 won van Osasuna. Atlético Madrid versloeg Elche met 1-0 en leidt met 76 punten, met nog vier speelronden te gaan. Komende zaterdag gaat de koploper op bezoek bij Barcelona. Als Barcelona en Real gelijk eindigen dan geeft het onderlinge resultaat van de duels tussen beide rivalen de doorslag. Dat is in het voordeel van de Madrilenen.

"Maar we kijken niet naar andere ploegen", zei Schreuder, die beseft dat Barcelona alleen kampioen kan worden als Real nog punten laat liggen. "In januari stonden we ver op achterstand en nu zijn we nog in de race om de titel. We zijn dichtbij en gaan er voor."