Trainer Slot had de koning ook wel als co-piloot willen hebben

PRAAG (ANP) - Trainer Arne Slot had het best leuk gevonden als koning Willem-Alexander de selectie van Feyenoord naar Praag had gevlogen voor de uitwedstrijd tegen Slavia in de Conference League. "Het belangrijkste is dat we veilig aankomen. Maar dat kan onze koning wel regelen", zei hij. "Dat was dus best leuk geweest."

Slot reageerde op het bericht dat koning Willem-Alexander woensdagmiddag co-piloot was op een vlucht van de koninklijke luchtvaartmaatschappij KLM naar Praag. Hij vliegt wel vaker passagiers, om zo zijn vlieguren bij te houden. De koning werd dit keer echter herkend en gefotografeerd door oplettende supporters van Feyenoord en AZ, die samen op de vlucht zaten. AZ speelt donderdagavond een uitwedstrijd tegen het Tsjechische Jablonec.

"Maar als hij ons had gevlogen, dan was dat niet meer dan leuk geweest", zei Slot. "Want het belangrijkste is dat we ons hier donderdag voor de achtste finales kwalificeren. Daar zijn we hier voor gekomen."

Van de koning is bekend dat hij een zwak heeft voor Ajax. Hij heeft weleens verteld dat Feyenoord de favoriete club van koningin Máxima is.