Trainer Slot van AZ: we hebben ons weer niet helemaal beloond

ALKMAAR (ANP) - AZ deed in eigen stadion veel goed tegen Napoli (1-1). "Maar toch weten we ons zelf weer niet te belonen", zei trainer Arne Slot. "Het is een herhaling van zetten, in de eredivisie en de Europa League."

AZ was vooral in de tweede helft veel beter dan Napoli, een van de topploegen uit de Serie A. "Maar we kregen vorige week tegen Real Sociedad ook meer kansen dan de tegenstander. En ook toen speelden we gelijk. We weten dit seizoen te vaak niet de eerste, tweede of derde kans te benutten. Dat doen echte topploegen wel."

Teun Koopmeiners kreeg na een uur bij een gelijke stand (1-1) een uitgelezen kans op de 2-1. De aanvoerder miste alweer zijn derde strafschop van dit seizoen. "Maar hij heeft er de afgelopen anderhalf jaar ook een stuk of vijftien gemaakt. Zolang hij vertrouwen houdt, blijft hij de strafschoppen nemen. En hij heeft net gezegd dat hij ze wil blijven nemen. Laten we ook niet vergeten dat hij in de voorronden van de Champions League dit seizoen nog in de 93e minuut een strafschop tegen Viktoria Plzen benutte."

"We hadden meer kansen moeten benutten", zei Slot. "Maar het is ook weer heel knap dat we in deze sterke poule kunnen overwinteren. Winst volgende week op Rijeka volstaat. Het zal niet makkelijk worden maar we zullen heel teleurgesteld zijn als het niet lukt."