Trainer Stroot ziet in finale kansen voor voetbalsters Wolfsburg

EINDHOVEN (ANP/DPA) - Trainer Tommy Stroot ziet met de voetbalsters van VfL Wolfsburg de finale van de Champions League tegen favoriet Barcelona met vertrouwen tegemoet. "Voor het seizoen had ik hier al op gehoopt", aldus de 34-jarige oud-coach van FC Twente. "Het is een mooie, sterke tegenstander. En ik geloof in onze kansen om zaterdag in Eindhoven als winnaar van het veld te stappen."

Vorig seizoen ging het nog mis voor de Duitse voetbalsters tegen de Spaanse topclub, getuige de nederlaag van 5-1 in de Catalaanse stad. "Maar vervolgens wonnen we thuis met 2-0, en daarmee bewezen we dat we in een week tijd heel veel hebben geleerd. We zijn nu nog verder in onze ontwikkeling", aldus de trainer, die verder liet weten over een fitte selectie te beschikken.

Met FC Twente werd Stroot twee keer kampioen en won hij eenmaal de beker. De laatste titel met de club uit Enschede pakte hij uitgerekend in het stadion van PSV, waar zaterdag de finale wordt gespeeld. In Wolfsburg wordt hij op handen gedragen. "Hij heeft voor alles een oplossing", zegt assistent-trainer Kim Kulig. "Tommy is het brein van de club. Iedereen heeft een groot vertrouwen in hem."

Ten Hag

Stroot, die uit het grensplaatsje Nordhorn komt, zegt een bijzondere band met Nederland te hebben. "Ik heb prachtige jaren bij FC Twente gehad en denk er nog steeds met veel plezier aan de terug", aldus de trainer met een Nederlandse moeder. "Ik heb heel veel geleerd en ben in Enschede de trainer geworden die ik nu ben." Met onder meer Manchester United-trainer Erik ten Hag heeft hij nog steeds contact. "We telefoneren en wisselen ideeën uit. En ja, veel mensen denken zelfs dat ik Nederlander ben."

Bij Wolfsburg beschikt Stroot over de Nederlandse speelster Lynn Wilms, Dominique Janssen en Jill Roord.