Trainer Ten Hag: de eerste horde is genomen

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Erik ten Hag slaakte een zucht van verlichting na de zwaarbevochten zege van Ajax op PAOK (3-2). "De eerste horde is genomen", zei hij. "We gaan naar de play-offs. We hebben een sterke tegenstander verslagen. Nu moeten we APOEL Nicosia over twee duels verslaan en dan zijn we waar we willen."

Ten Hag was trots op zijn spelers. "Ze hebben gevochten, wat een geweldige spirit zat er in de ploeg. We kwamen achter en misten een strafschop, maar toch vochten we verder. De wisselwerking met het publiek was ook geweldig. Daar heb ik van genoten."

Ten Hag was niet verbaasd dat er ook best veel fout ging. "Dat weet je zo vroeg in het seizoen. Een aantal dingen moet nog beter om de Champions League te bereiken en daar ook succes te hebben. Vooral als een tegenstander wil counteren staat onze defensie soms nog niet goed. We hebben tijd nodig om dat weer goed te organiseren."

"We waren ook niet zakelijk genoeg", vervolgde Ten Hag. "We gingen dribbelen als de bal gewoon weg moest. Dat hadden we in de analyse gezien, maar toch gebeurt het ons. Dat mag niet. Onze verdedigers stonden veel te ver weg en moeten veel beter aansluiten. Dat moeten we beter afstemmen als we weer succesvol willen zijn in Europa."