Trainer Ten Hag verliest zijn eerste competitieduel met United

MANCHESTER (ANP) - Het debuut van Erik ten Hag als trainer van Manchester United in de Premier League is op een teleurstelling uitgelopen. De trainer, de afgelopen seizoenen succesvol met Ajax, ging met zijn nieuwe ploeg onderuit in het thuisduel met Brighton & Hove Albion (1-2).

Ten Hag zag United weinig kansen creëren en vooral voor rust slecht verdedigen. De nummer 6 van afgelopen seizoen in de Premier League keek na 39 minuten tegen een achterstand van 2-0 aan. Pascal Gross profiteerde tweemaal van de ruimte die hij kreeg. Lisandro Martínez, voor maximaal 67 miljoen euro overgekomen van Ajax, had een basisplaats. De Argentijn vormde nog geen ingespeeld duo met Harry Maguire. Christian Eriksen verscheen ook aan de aftrap voor de thuisploeg.

Ten Hag maakte geen plaats vrij voor Cristiano Ronaldo in zijn basisformatie. Hij vindt de Portugese vedette nog onvoldoende fit. Ronaldo mocht na 53 minuten invallen en zag een kwartier later middenvelder Alexis Mac Allister van Brighton de bal in eigen doel werken.

Met de ingevallen Donny van de Beek in de ploeg ging United vergeefs op zoek naar een tweede treffer. Ten Hag liet de van Feyenoord overgekomen Tyrell Malacia in de laatste minuut van de reguliere speeltijd debuteren. Joël Veltman speelde het hele duel voor de bezoekers uit Brighton.