Trainer Tuchel volgt ontslagen Nagelsmann op bij Bayern München

MÜNCHEN (ANP) - Thomas Tuchel volgt Julian Nagelsmann op als trainer van Bayern München. De Duitse club maakte de benoeming van de nieuwe man én het ontslag van Nagelsmann gelijktijdig bekend. De 35-jarige Nagelsmann was bezig aan zijn tweede seizoen in München en had een contract tot de zomer van 2026. Tuchel werd eerder dit seizoen ontslagen bij Chelsea, de topclub uit de Premier League.

Onder leiding van de jonge trainer, die eerder naam maakte bij Hoffenheim en RB Leipzig, werd Bayern vorig seizoen voor het tiende jaar op rij kampioen in de Bundesliga. Dit seizoen heeft de 'Rekordmeister' het een stuk lastiger. Bayern moest afgelopen weekeinde door de nederlaag bij Bayer Leverkusen (2-1) de koppositie afstaan aan Borussia Dortmund. Met nog negen wedstrijden te gaan, heeft Dortmund 1 punt meer dan Bayern München. Direct na de interlandperiode treffen de clubs elkaar in München (op 1 april).

De ploeg van Nagelsmann bereikte wel de kwartfinales van de Champions League door Paris Saint-Germain twee keer te verslaan. Bayern treft nu Manchester City.

Champions League

De 49-jarige Tuchel werd in september ontslagen bij Chelsea, waarmee hij in 2021 de Champions League had gewonnen. De Duitser werkte eerder in eigen land bij FC Augsburg, FSV Mainz 05 en Borussia Dortmund en bij de Franse topclub Paris Saint-Germain.

Bij Bayern München spelen onder meer Daley Blind, Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch.