Trainer Tuchel wil met Bayern München ‘alle titels’ winnen

MÜNCHEN (ANP) - Thomas Tuchel heeft bij zijn presentatie als nieuwe trainer van Bayern München de lat hoog gelegd. "Dit is een van de beste clubs ter wereld, winnen zit in het DNA van Bayern München. De club heeft een van de beste en meest getalenteerde selecties van Europa samengesteld. Met deze ploeg kan je alles winnen en daarom ben ik ook hier, om alle prijzen te winnen", zei Tuchel.

De 49-jarige Duitser werd vrijdag aangesteld als opvolger van Julian Nagelsmann, die moest vertrekken omdat Bayern de afgelopen maanden wisselvallig presteerde in de Bundesliga. De club van de Oranje-internationals Matthijs de Ligt, Daley Blind en Ryan Gravenberch raakte vorige week door een nederlaag bij Bayer Leverkusen (2-1) de eerste plaats in de Bundesliga kwijt aan Borussia Dortmund. Volgende week zaterdag staan Bayern en Dortmund in München tegenover elkaar bij het debuut van Tuchel.

"Een grotere uitdaging om mee te beginnen is er niet", zei Tuchel over het duel met de club waarvoor hij tussen 2015 en 2017 werkte. "Dit is de belangrijkste wedstrijd in het Duitse voetbal. En de stand op de ranglijst geeft hier nog eens een extra dimensie aan."