Trainer Van Wonderen kijkt uit naar debuut bij Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - Kees van Wonderen kijkt uit naar zijn debuut als hoofdtrainer van sc Heerenveen. De Friese ploeg opent de Eredivisie vrijdagavond met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Van Wonderen, overgekomen van Go Ahead Eagles, zit dan voor het eerst op de bank in het Abe Lenstra-stadion.

"Ik ben benieuwd hoe we ons gaan meten, individueel en als team. Ik kijk ernaar uit", aldus de 53-jarige Van Wonderen. De oud-international van Oranje promoveerde vorig jaar met Go Ahead Eagles naar de Eredivisie en daarin eindigde zijn ploeg afgelopen seizoen op de dertiende plaats. Go Ahead had tot de laatste speeldag kans op een plek in de play-offs om Europees voetbal, maar het elftal van Van Wonderen verloor tijdens de afsluitende speelronde met 3-1 bij Heerenveen.

Van Wonderen beschikt tegen Sparta, dat zich deze zomer flink heeft versterkt, over een fitte spelersgroep. De begin deze week aangetrokken Zweedse middenvelder Simon Olsson is ook inzetbaar. Heerenveen versterkte zich eerder al met twee andere Zweedse voetballers, verdediger Hussein Ali en aanvaller Alex Timossi Andersson. De Duitse vleugelspits Mats Köhlert kwam over van het gedegradeerde Willem II en Van Wonderen nam doelman Andries Noppert mee uit Deventer. Hij kreeg tevens de beschikking over spits Sydney van Hooijdonk, die door Heerenveen nog een jaar wordt gehuurd van Bologna.