Trainer Villas-Boas werpt idee op om rugnummer 10 te bevriezen

MARSEILLE (ANP) - De trainer van Olympique Marseille, André Villas-Boas, heeft het idee opgeworpen om rugnummer 10 te bevriezen. Dat zei de 43-jarige Portugees naar aanleiding van het overlijden van Diego Maradona, die met nummer 10 op zijn rug speelde.

"Ik zou willen dat de FIFA nummer 10 niet meer vergeeft, in geen enkel land en in geen enkel team", zei Villas-Boas na het 2-0-verlies in de Champions League tegen FC Porto. "Dat zou het beste eerbetoon zijn voor hem. Zijn overlijden is een ongelooflijk verlies voor de voetbalwereld."

De Italiaanse club Napoli, waar Maradona van 1984 tot 1991 speelde, heeft rugnummer 10 sinds 2000 niet meer in gebruik uit respect voor de voetballegende. De FIFA heeft echter al eens aangegeven dat het Argentijnse elftal geen toestemming krijgt om het rugnummer van de voormalig sterspeler aan geen enkele speler toe te kennen.

Woensdagavond liet de burgemeester van Napels, Luigi de Magistris, al weten dat hij graag het stadion van Napoli naar Maradona wil vernoemen. Hij verleende de Zuid-Amerikaan in 2017 het ereburgerschap van zijn stad. "Laten we nu het Stadio San Paolo opdragen aan Diego Armando Maradona. Hij is de grootste voetballer aller tijden."