Transfermarkt gaat al open voor Franse voetbalclubs

PARIJS (ANP/BELGA) - Voor de profdivisies in Frankrijk gaat de spelersmarkt in eigen land vervroegd open. De directie van de voetballiga (LFP) heeft de Franse clubs toestemming gegeven om vanaf komende maandag onderling zaken te doen.

Normaal begint de zomerse transferperiode in de meeste Europese landen officieel op 1 juli. Door de coronacrisis moet er nu echter geïmproviseerd worden. Van de vijf grote voetbalnaties in Europa heeft Frankrijk als enige land het seizoen al beëindigd. Op 30 april viel de beslissing om de Ligue 1 en 2 definitief stop te zetten. Paris Saint-Germain werd, tien speelronden voor het einde van de competitie, uitgeroepen tot Frans kampioen.

Met de invoering van een soort minimarkt voor binnenlandse transfers wil de LFP de clubs in de maand juni weer wat meer financiële armslag geven. Volgens de Franse voetballiga wordt met andere nationale voetbalfederaties nog overleg gevoerd over de begin- en einddatum van de internationale transferperiode. Ook wereldvoetbalbond FIFA moet hierover nog een besluit nemen. De zomerse transfertermijn eindigt normaal op 31 augustus.