Travis Scott moet betalen voor gemiste show

MINNEAPOLIS - Travis Scott moet van de rechter 382.933 dollar (340.000 euro) overmaken aan een evenementenbureau. De rapper kwam niet opdagen bij een concert, maar weigerde tot nu toe de vooruitbetaling die hij heeft ontvangen terug te geven.

Het gecancelde optreden zou plaatsvinden op de avond voor de Super Bowl in 2018. Hij zou die zaterdag twee optredens geven: een in Minneapolis om 22:30 uur, waarna hij met een privéjet naar Las Vegas zou worden gevlogen voor de volgende klus om 1:30 uur. In Vegas heeft hij die avond wel opgetreden.

Volgens de rechtbankpapieren, die TMZ in handen heeft, gaf de rapper weersomstandigheden en logistieke problemen op als reden voor zijn afwezigheid, maar de eisende partij beweert dat hij simpelweg weigerde te komen opdagen. Travis verwelkomde enkele dagen daarvoor met vriendin Kylie Jenner dochtertje Stormi.

Het voorschot dat de rapper al had ontvangen bedroeg 150.000 dollar. De rest van het bedrag is compensatie voor het inhuren van de privéjet en de schade aan de reputatie van het bureau dat Travis boekte.