Trefzekere Sterling ziet Engeland groeien in het toernooi

LONDEN (ANP) - De trefzekere aanvaller Raheem Sterling liet zich na de krappe EK-zege in de afsluitende groepswedstrijd tegen Tsjechië (1-0) positief uit over het Engelse spel. "Aanvallend gezien vond ik het een stuk beter dan tegen Schotland", doelde de aanvaller van Manchester City op de teleurstellende 0-0 in de voorgaande wedstrijd. "Er zat meer beweging in onze opbouw en daardoor waren we ook gevaarlijker. Het belangrijkste is echter dat we hebben gescoord en we dat we de nul weer hebben gehouden."

Engeland gaat met 7 punten (doelcijfers: 2-0) als groepswinnaar door naar de achtste finales. Sterling maakte zowel tegen Kroatië als tegen Tsjechië het winnende doelpunt. Aanvoerder Harry Kane, de topscorer van de Premier League, laat het vooralsnog afweten in de Engelse formatie.

"Het is toernooivoetbal, heel anders dan bij je club", oordeelde Sterling. "We moeten nog wat beter een wedstrijd leren uitspelen. Maar we maken goede vorderingen. We zijn klaar voor een grote uitdaging in de volgende ronde."

Engeland speelt in de achtste finale tegen de nummer 2 van groep F. De tegenstander is nog niet bekend. Dankzij de eindzege in de poule vormt in elk geval Wembley in Londen voor Engeland opnieuw het decor. "Dat is heel belangrijk voor het team", zei de 19-jarige gangmaker Bukayo Saka van Arsenal, die tot man van de wedstrijd werd uitgeroepen. "We spelen met veel vertrouwen op Wembley. De fans zorgen voor een mannetje extra en geven ons een extra stimulans."