Trein richting Amsterdam strandt wegens brand in Tiroler tunnel

FRITZENS (ANP) - De Oostenrijkse hulpdiensten hebben vanwege brand rond de 370 treinreizigers uit een ruim vijftien kilometer lange tunnel in Tirol moeten redden. De trein was onderweg naar Amsterdam en Hamburg, melden Oostenrijkse media. Het vuur is gedoofd, ongeveer vijftig mensen raakten lichtgewond, meldt omroep ORF. Volgens de NS zaten waarschijnlijk ook Nederlanders in de trein. Maar hoeveel is niet bekend.

De trein staat stil in de Terfnertunnel. De inzittenden werden door de brandweer weggeleid. Ze werden volgens media in tenten opgevangen tot ze met bussen konden worden weggeleid. Het Oostenrijkse vervoersbedrijf ÖBB zegt tegen de omroep ORF dat het niet lukt om de passagiers deze woensdag nog naar Amsterdam of Hamburg te brengen.

Een woordvoerster van de NS, die voor deze zogenoemde Nightjet-verbinding samenwerkt met ÖBB, laat weten dat passagiers naar hotels in Innsbruck zijn gebracht. Volgens haar kunnen de Nightjet-treinen vanuit Zurich en Wenen nog wel gewoon naar Amsterdam rijden, maar is de eerstvolgende trein vanuit Amsterdam naar Innsbruck geannuleerd vanwege de tunnelbrand.

De brand zou veroorzaakt zijn door een beschadigde bovenleiding. De media melden dat een treinstel met auto's in brand is gevlogen. Volgens de Tiroler Tageszeitung werd de evacuatie bemoeilijkt door de rook. Mensen zouden alleen weggeleid kunnen worden met een masker. De tunnel wordt geventileerd.