Treinongeval in India maakt honderden slachtoffers

BALASORE (ANP/AFP) - Bij een treinongeval in het oosten van India zijn honderden slachtoffers gevallen. Het gaat voor zover bekend om ongeveer dertig doden en meer dan driehonderd gewonden. Twee passagierstreinen en een goederentrein waren bij het incident betrokken.

Een aantal rijtuigen van een passagierstrein ontspoorde na een botsing met een goederentrein. De rijtuigen zouden op een ander spoor zijn beland. Een andere trein zou vervolgens tegen die rijtuigen zijn gebotst en zelf ook deels zijn ontspoord. Dit gebeurde in buurt van de stad Balasore, gelegen in de staat Odisha.

Mensen zitten nog vast en er is een grote reddingsoperatie in gang gezet. Tientallen ambulances zijn naar de plek van het ongeval gestuurd, net als reddingsteams uit verschillende steden. Een groot aantal gewonden is voor behandeling overgebracht naar ziekenhuizen. Sommige Indiase media melden dat het dodental boven de vijftig ligt.

De Indiase premier Narendra Modi heeft via Twitter laten weten verdrietig te zijn over het ongeval en dat zijn gedachten uitgaan naar de betrokken families. Volgens hem wordt "alle mogelijk hulp" gegeven aan de getroffenen. De regering zal geld uitkeren aan de gewonden en nabestaanden.