Tsitsipas naar vierde ronde Australian Open

MELBOURNE (ANP) - Zonder een servicegame te verliezen, maar wel met setverlies, heeft Stefanos Tsitsipas ten koste van Benoît Paire de vierde ronde bereikt op de Australian Open. De Griekse tennisser, de nummer 4 van de wereld, kon tegen de Fransman vertrouwen op zijn sterke opslag, en was na 2 uur en 42 minuten klaar: 6-3 7-5 6-7 (2) 6-4. Tsitsipas wacht nu een duel met de Amerikaan Taylor Fritz, die in een vijfsetter de als vijftiende geplaatste Spanjaard Roberto Bautista Agut naar huis stuurde.

Tsitsipas is nu voor de derde keer in vijf deelnames in Melbourne doorgedrongen tot de laatste zestien. "Ik ben heel tevreden met deze overwinning, Benoît is een zeer goede speler", zei de Griek over de Franse nummer 56 van de wereld. Voor Tsitsipas was het de vierde overwinning op Paire in vijf ontmoetingen, de eerste op een grand slam. Vorig jaar reikte hij tot de halve finales in Melbourne.

Tsitsipas serveerde sterk met 21 aces en met een winpercentage van 89 procent op zijn eerste service. Met Fritz krijgt hij nu een tegenstander met eveneens een goede opslag. "Goede serveerder, harde slagen ook. Hij heeft zo zijn wapens. Ik heb vaker tegen hem gespeeld. Ik zal hem constant onder druk moeten zetten. Dan komen er kansen", keek de Griek al vooruit naar de partij om een plaats in de kwartfinales.

Tsitsipas werd afgelopen jaar op Roland Garros de eerste Griek die een finale van een grandslamtoernooi wist te bereiken. Hij verloor van Novak Djokovic na een 2-0-voorsprong in sets.